Home > Variable Voltage

Batterijen met Variabel Voltage

29-03-2013, door
Batterij met variable voltage

Met een batterij met variabel voltage kan je deze finetunen tot de gewenste sterkte voor een maximale damp productie, beste smaak en grootste "throat hit".

We weten dat de verstuiver (atomizer) de e-vloeistof verhit via een gloeidraad. Des te meer voltage een batterij kan leveren, des te hoger het vermogen is. Er kan dus meer vloeistof verdampt worden en dus ook meer damp.

De verklaring hiervoor is te vinden in de wetten van de fysica: U (volt) / R (ohm) = I (ampere). M.a.w. Des te hoger de voltage, des te meer stroomsterkte (ampere of vermogen).

De meeste e-sigaretten maken gebruik van een 3.7 volt batterij in combinatie met een 2.5ohm verstuiver. Deze combinatie levert 5.4watt aan energie.Een 3.7 volt batterij in combinatie met een atomizer van 1.5ohm (dual coil atomizer), levert daarentegen 9 watt.

Dus hoe meer volt de batterij kan leveren en hoe minder de weerstand in de verstuiver, hoe meer vermogen de e-sigaret heeft. Des te hoger het vermogen, des te meer damp.

Gevaren

Toch bestaat er een maximum grens want als we te hoog gaan verhitten kan de e-vloeistof ook gaan verbranden. En bij verbranding komen helaas altijd wel giftige en schadelijke stoffen vrij. Kijk maar eens naar de gewone tabakssigaret. Bovendien zorgt een te hoge temperatuur dat de atomizer direct versleten is.

We raden de beginnende e-roker absoluut niet aan om het vermogen op te drijven. Bezin u voor je begint. En vraag vooral raad en advies van iemand met ervaring.

Als je toch wenst je e-sigaret op te drijven, kies dan zeker voor A-merken. Deze zullen meer bestand zijn tegen de slijtage. Ze zijn immers grondiger getest en moeten aan hogere kwaliteitsnormen voldoen.

Wil je nog altijd gaan experimenteren? Geen probleem, maar stel jezelf aub eerst de volgende vragen:

  • Heb je voldoende ervaring en kennis in de wereld van de elektronische sigaret?
  • Heb je voldoende budget om kapotte hardware te vervangen?
  • Kan je je cartridges zelf vullen?
  • Heb je kennis over de e-vloeistof?
  • Heb je al een e-sigaret geprobeerd van een A-merk? Want die leveren misschien wel voldoende "Throat-hit"

We wensen je alvast succes en plezier.
Reageer en geef uw mening: