Home > Reviews > e-Health

e-Health

29-04-2012, door
e-health cigarettes

E-health is gevestiged in Bulgarije, hetgeen natuurlijk niet betrouwbaar overkomt omwille van de lakse wetgevingen in dat land. Omdat de verdelen binnen europa gevestiged is, zou je verwachten dat de levering op een paar dagen is gebeurd, echter wij moesten maar liefst 3 weken wachten voor we iets ontvingen. We kregen wel een melding dat het product tijdelijk niet in voorraad was, maar omdat het om een standaard e-sigaret ging, vinden we dit ongepast.

Alles zat slordig verpakt in een dun, klein doosje. De laders en cartridges zaten zo sluitend ingepakt dat je ze nooit meer terug in de doos kreeg opgeborgen. De e-sigaret bestond uit 3 componenten: verstuiver, cartridge en batterij. Ons lijkt dit toch wel wat voorbij gestreefd. Verder zat er nog 1 usb-lader, 1 gewone lader en extra 10 cartridges bij de kit.

De grootte van de e-sigaret is te vergelijken met een traditionele (analoge) sigaret. Het gewicht is fel naar achter verdeelt en dit maakt hem makkelijk tussen 2 vingers te nemen. Visueel ziet de e-sigaret van E-Health er redelijjk goed uit. Maar ons intresseert vooral zijn prestaties en smaak natuurlijk.

We besloten onze sigaret op te laden via de usb lader. Opvallend is dat er geen tussenkabeltje aan te pas komt. Dit maakt het toch wel wat gevaarlijk want als je er tegen aanloopt is er kans dat de contact-punten van de connecter afbreken. Oppassen dus.

Prestaties

De eerste keer moesten we maar liefst 5 uur wachten voor de e-sigaret geladen was. Dit is veel te lang. De batterij ging wel zo'n 2 dagen mee, maar ik ben ook wel geen ketting-roker.

De geproduceerde damp was best dik en vol. Maar toch kreeg ik niet een 'throat hit'. Ik had voor 'normale' catridges gekozen aangezien dit de zwaarste zijn die ze hebben. Grote teleurstelling was wel dat de cartridges direct leeg getrokken zijn.

Smaken

Er bestaat slechts 1 smaak. Dit zijn wie niet gewend want haast alle A-merken hebben een redelijk breed gamma aan diverse smaken. Toch viel de smaak nog redelijk mee. Natuurlijk kan er met een standaard tabaksmaak ook weinig fout gebeuren.

Website

De website is eenvoudig te noemen. Er is niet veel foto-materiaal beschikbaar. Ook het gamma dat je kunt bestellen is uiterst beperkt. Alles komt mij eigenlijk eerder over dat het hier om distributeur gaat die import vanuit China doet, danwel een echte merken-fabrikant.

Garantie is zeer beperkt

Indien het product niet naar verwachting werkt, kun je het terugsturen. Echter E-Health schrijft dat je dan binnen de 24 na ontvangst hun klantenservice moet contacteren hiervoor. Dit lijkt me toch erg kort en verdacht.

E-health pakt stoer uit dat er op hun onderdelen een fabrieksgarantie zit van 1 maand, behalve op de atomizers, batterijen en cartridges want dat zijn verbruikersgoederen die kunnen verslijten. Maar een atomizer, cartridge em batterij samen is nu net de e-sigaret. Dus je krijgt in feite geen garantie. Dat zegt natuurlijk alles over het merk.

Beoordeling

Prijs/kwaliteit2ster De E-health krijgt 2 sterren omdat de garantie en service echt onvoldoende zijn. Ook is het aanbod te beperkt.

bezoekknop
E-Sigaret3ster
Smaken1ster
Levertijd2ster
Klantendienst en website1ster
Totaal2ster
(2 sterren)Reageer en geef uw mening: